Så inreder du med designlampor

Att inreda och dekorera med designlampor är ett effektivt sätt att förbättra heminredningen på. En designlampa, som till exempel flos lampa, skulle kunna ge din inredning det lilla extra som behövs för att den ska bli helt perfekt. Här får du ett par bra tips på hur du bäst inreder med designlampor.

Hitta ett märke du tycker om

Det allra första du behöver göra är att hitta ett märke eller en designer som du själv tycker mycket om eller intresserar dig av. Varje märke har sin egen charm och sina egna egenskaper. En flos lampa skiljer sig mycket från en Tom Dixon-lampa. Sätt dig ner och spendera lite tid på att hitta det märke som passar din egen smak bäst. Det finns riktigt många olika märken och designers att välja mellan, så denna process kan ta ganska lång tid. Låt det få ta den tid dt tar. Det är viktigt att du hittar ett märke som du verkligen tycker mycket om. Då kommer du bli mer nöjd när du väl gör ditt första köp.

Om du skulle vilja skaffa dig eller bara kika lite närmare på en flos lampa, kan du klicka på följande länk: https://www.lampemesteren.se/flos-se/. Där hittar du massvis av olika floslampor, men även designlampor från andra stora och kända tillverkare. Där kan du även jämföra de olika modellerna som varje märke har att erbjuda.

indredning hem

Välj lampor i passande färger och former

Oavsett om du vill ha en flos lampa eller en lampa av ett annat märke, är det viktigt att välja lampor som har en passande form och färg. Om färgen eller formen inte passar, spelar märket ingen roll. Lampan kommer att störa resten ab inredningen, och det är något du helst vill undvika. Så kom ihåg att även färg- och formvalet är viktigt, inte enbart märkesvalet.

Titta på resten av din inredning. Följer du någon slags stil? Kanske har du en blandad stil, men med en röd tråd? Leta efter lampor som passar resten av din inrednings former och färger. Det är då du kan få till riktig inredningsmagi i ditt hem. Om du är osäker på vad som skulle passa bäst hemma hos dig, kan du såklart experimentera lite med både form och färg. Om du ger det lite tid kommer du till slut att hitta en lampa som passar riktigt bra.

Blanda gärna olika lampor från samma designer

Har du tänkt att skaffa en flos lampa? Kanske har du hittat en lampa av ett annat märke som du tycker om? Passa då på att köpa flera lampor av samma märke. Lamporna får gärna vara av olika modeller och typer. Du kan till exempel köpa en golvlampa, ett par taklampor och en vägglampa av samma märke för att få till en mer sammanhängande inredning. Ju fler lampor som passar ihop med varandra desto bättre. Det får nämligen heminredningen att kännas mycket mer genomtänkt. Om du har möjlighet att köpa flera lampor på en gång ska du verkligen se till att köpa några av samma märker eller stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.