Så får du i dig mer protein varje dag

Tränar du flera gånger i veckan? Då kan du behöva fylla på med lite extra protein varje dag. Protein är absolut nödvändigt för att din kropp och dina muskler ska kunna återhämta sig efter ett hårt träningspass. Här nedan får du tips på hur du kan få i dig lite extra protein varje dag.

Ät proteinbarer som mellanmål eller snacks

Ett enkelt sätt att få i sig lite extra protein mellan målen på är genom att äta en proteinbar utan socker. Men varför ska man välja en proteinbar utan socker och inte en med socker i? En av de största anledningarna till detta är för att de flesta av oss redan får i oss tillräckligt med socker genom annan mat. Det finns mycket dolt socker i många färdiga maträtter och processade livsmedel. Därför kan det vara bra att köpa en proteinbar utan socker. När du äter en sådan proteinbar, vet du att du bara får i dig det du behöver, nämligen proteinet. Du slipper alltså det oönskade sockret.

Proteinbarer passar perfekt som mellanmål eller som snacks före eller efter träningen. Du skulle även kunna äta en proteinbar när du är på språng och behöver fylla på med lite extra energi. Så ha alltid med dig ett par proteinbarer i väskan, ifall du skulle behöva det.

Ät fler ägg

En proteinbar utan socker är ett bra mellanmål, men ibland kan det vara trevligt med något lite mer mättande än så. Då fungerar ägg riktigt bra. Ägg är ett riktigt superlivsmedel. Det innehåller inte bara protein, utan en hel del annat nyttigt. Ägg innehåller det mesta som kroppen behöver för att kunna arbeta och fungera optimalt. Ät ett par ägg varje dag, så kommer du att få i dig ännu mer protein, vitaminer och mineraler.

Något ave det allra bästa med ägg är att de kan tillagas på så många olika sätt. Du kan steka dem, koka dem, göra äggröra, göra en omelett och mycket mer. Ägg är inte bara anpassningsbara, de mättar även riktigt bra. När du äter ett par ägg kommer du att känna dig mätt riktigt länge, och behöver därför inte äta lika mycket varje dag.

Tillskott

Ibland kan det vara nödvändigt att använda sig av olika proteintillskott, speciellt om man tränar riktigt hårt. Då skulle du kunna komplettera din proteinbar utan socker med bland annat ett proteinpulver. Proteinpulver kan blandas i mat eller shakes på olika sätt. Genom att äta proteinpulver varje dag kan du komma upp i precis de proteinnivåer du behöver för att du ska kunna komma dit du vill med din träning.

Utöver proteinpulver kan du även få tag på proteinrika pålägg till dina mackor. Det är ett bredbart pålägg som du brer på mackan, lite som Nutella eller liknande produkter. Precis som det är viktigt att välja en proteinbar utan socker, är det även viktigt att välja ett proteinpålägg utan socker. Det är alltid bra att försöka dra ner lite på det onödiga sockret i kosten, så gör det när du kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.