Hitta rätt lampor till din hall

Din hall är det första dina gäster kommer att mötas av när de besöker dig i ditt hem. Därför ska du alltid se till att den är så välkomnande och hemtrevlig som möjligt. Det gör du lättast med hjälp av bra belysning och snygga lampor. Med hjälp av tipsen och råden här nedan kommer du lättare kunna hitta perfekta lampor till hallen.

Hallens storlek och utformning har betydelse

Vilka lampor till hallen du ska välja beror helt på hur din hall ser ut. Hur stor är din hall? Har du en riktigt lång och smal hall, eller är det en ganska liten hall? Om du har en större hall kan du behöva använda dig av lite större lampor som ger ett mer spritt ljus. Om du har en mindre hall kan det räcka med någon enstaka lampa i taket. Om du har högt till tak i din hall skulle du kunna använda dig av pendlar. Om du däremot har en hall med ett ganska lågt tak är en plafond ofta en bättre idé.

Taklampor

Taklampor är lampor till hallen som de allra flesta väljer att sätta upp i sina hallar. En taklampa tar inte upp någon golvyta och är därför inte i vägen för något. De flesta hallar är ju ganska små och trånga. Därför är det bra att använda sig av lampor som inte tar upp värdefull plats på golvet. Det finns lite olika varianter av taklampor att välja mellan. Du kan bland annat välja mellan plafonder, pendlar, ljuskronor eller spotlights. Stora och pampiga taklampor passar perfekt i den stora och eleganta hallen. Om du har en mindre hall eller ingång kan en plafond eller en spotlight vara det bästa valet.

hall

Vägglampor

Om du vill kunna få in lite extra belysning i din hall utan att använda någon golvyta kan vägglampor vara riktigt bra lampor till hallen. Vägglampor kan fås i en rad olika designs och storlekar. Du kan köpa allt från moderna och enkla vägglampor till lite mer detaljerade och eleganta vägglampor av gammalmodiga stilar. Det finns snygga vägglampor för alla typer av hallar och entréer. Vägglampor kan med fördel kombineras med till exempel en snygg spegel eller en härlig väggdekoration av något slag. Det finns inte riktigt någon gräns för vad man kan hitta på med ett par vackra vägglampor.

Lampor på fot

Om du har lite extra plats över i till exempel ett hörn skulle du kunna skapa en liten myshörna med hjälp av en fåtölj och en golvlampa. Då kan dina gäster sitta lite extra bekvämt medan de tar på eller av sig skorna. Golvlampor och lampor på fot är lampor till hallen som kan höja mysfaktorn enormt. Om du har en byrålåda eller någon annan typ av möbel ståendes i hallen, kan du alltid dekorera den med en stilig liten lampa på fot. Om du köper en billig lampfot och ett par olika skärmar till den har du en riktigt smart halldekoration som kan varieras då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.