Har du testat en Rubik’s snake?

Du har säkert någon gång i tiden haft en Rubiks kub, men har du någonsin testat en Rubik’s snake? Den kallas även för snake cube. Grejen med en Rubik’s snake är att den har formen av en orm! Tack vare att den har en unik form, så finns det en mängd möjligheter med den. Den allra första Rubiks kub, den var ju just i en kubform. Den har sedan utvecklats till olika varianter och storlekar av kuber samt att man har även gjort den i helt andra former.

Originalkuben, den skapades på 1970-talet av Ernő Rubik. När det gäller Rubik’s snake, så dök den upp 1980-talet och slog igenom ganska rejält. Under denna era var det många barn, ungdomar men även vuxna som hade en! Även denna ”kub” är ett slags IQ-pussel. När den kom så slog den ut den populära träormen. Denna nya leksak var i plast samt i en massa olika färger. Utöver att lösa pussel med den, så kunde man även skapa olika former med den.

Rubik’s snake cube hade som sagt sin storhetstid under 1980-1990, men ersattes senare med nyare kuber i andra former. Dock går det än idag att köpa dig en Rubik’s snake. Den har kommit att återfå en popularitet igen. Vrider och vänder du på den på olika sätt, så kan du skapa motiv som svanen, bollen, hunden, strutsen samt en massa annat. Det är bara att testa dig fram så får du se vad just du kan få fram!

Hitta en kub som passar dig

Om det är så att du vill köpa en Rubik’s snake, eller en vanlig Rubiks kub, så har du ett bra utbud av detta samt en massa andra IQ-pussel hos MasterCubeStore. Bland annat har de ormkuber, i en massa former och färger. Sedan har de så klart de ”vanliga” Rubiks kuberna. Du som vill lära dig att lösa dessa olika kuber, oavsett om det är en ormkub eller en Rubiks kub, så är det bra att först köpa en. Sedan ägna dig tid åt att kolla in guider och videos som visar och förklarar hur man ska lösa dem. Grejen är att vrida dem rätt, enligt vissa algoritmer. 

Effektiv övning för hjärnan

Att hålla igång hjärnan på olika sätt, det är rätt bra att göra. Det går att göra på en massa olika sätt. Bland annat finns det olika former av hjärngympa att testa. Sedan kan du även ägna dig åt att lösa korsord, Sudoku och annat. Sen så klart även satsa på att ha lite olika kuber att ägna dig åt. Du kan på det sättet träna din hjärna. Det är inte fel att även låta barnen ha egna kuber, att testa sig fram med. Även om det i en början mest leks med dem, särskilt med Rubik’s snake, så kan det även vara bra för dem att träna hjärnan.

Du som vill hitta Rubik’s snake samt andra bra IQ-pussel, du kan med fördel kika in till MasterCubeStore. Hos dem finns det nämligen något för alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.