Acai Berry – priset, var man kan köpa, hur det fungerar

Acaiberryen. Du har säkert hört talas om det. Men vad är det? Vad gör det? Och är det en viktminskning undrar, som vissa hävdar?

8abdominal exercise abdominal trainer action  Acai Berry   priset, var man kan köpa, hur det fungerar

Den lila acai berry (uttalas ah-sah-YEE) är en av ett antal bär från Amazonas som nyligen har blivit populär utanför Sydamerika. Många påståenden görs om acai bär; några av dem är sanna, andra inte.

Acai Berry: ett hälsosamt val?

bby boy chid 1 2 Acai Berry   priset, var man kan köpa, hur det fungerar Den acai bär, liksom andra liknande bär, har visat sig ha vissa positiva hälsoeffekter. ”Åtminstone ett dussin artiklar i den konventionella medicinska litteraturen tala om värdefulla effekterna av bär”, säger Valencia Porter, MD, chef för kvinnors hälsa vid Chopra Center i Carlsbad, Calif.

Relaterat: Är omega-3-fettsyra viktminskning aids

Från en näringsmässig synpunkt, levererar acaiberryen på två viktiga fronter:

39active adult banana  Acai Berry   priset, var man kan köpa, hur det fungerar

  • Gynnsamma antioxidanteffekter. Acai bär innehåller antioxidanter, ämnen som bekämpar skadliga molekyler, kända som fria radikaler. Alltför många fria radikaler kan orsaka skador på mänskliga vävnader och leda till en mängd olika medicinska sjukdomar, inklusive hjärt disease.The acai bär djupa lila pigment är ansvarig för sina antioxidanta fördelarna, som liknar de i andra mörka bär, såsom blåbär och björnbär. Pigmentet innehåller antocyaniner (uttalas anth-oh-suck-a-NINS), en kraftfull klass av fytonäringsämnen – näringsrika komponenter i växter – som tjänar som antioxidanter. Livsmedel som innehåller antocyaniner har stark röd, blå eller lila färger.Den styrkan av de antioxidativa effekter i olika livsmedel mäts genom ORAC (ORAC) test. Ju högre ORAC poäng, desto starkare antioxidant effekt. ”Acai bär poängen ganska höga,” Dr Porter says.It bör dock noteras, att i en nyligen genomförd studie utvärdera antioxidant effekterna av vissa juice, granatäpple juice, rött vin, gjorde Concord druvsaft och blåbärsjuice högre, i nämnd ordning, än acai juice.
  • Anti-inflammatoriska egenskaper. En annan fördel med acaiberryen är dess anti-inflammatorisk effekt. Som namnet antyder, antiinflammatoriska medel bekämpa inflammation, som har kopplats till en rad hälsoproblem, bland annat hjärtsjukdomar och stroke. ”Många av over-the-counter icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel fungerar på samma väg som acai bär” Porter anteckningar.
READ  Viagro - priset, var man kan köpa, kapslar, var man kan köpa?

Acai Berry: Vad om viktminskning?

Å andra sidan, påståendet att acaiberryen är bra för viktminskning verkar vara ogrundad. ”Det finns ingen litteratur i vetenskapliga tidskrifter om viktminskning och acai bär” Porter säger. Den del av acai bär historien verkar vara bara en annan diet bluff.

Beyond just bristen på viktminskning stimulans, ett uttalande nyligen från Center for Science in the Public Interest, en vakthund grupp, varnade konsumenter inte att anmäla sig till gratis prövningar av acai dietprodukter på nätet på grund av klagomål om otillåten kredit kortavgifter efter rättegången är över.

bby boy chid 1 3 Acai Berry   priset, var man kan köpa, hur det fungerar Relaterade: Super för Super Health

Acai Berry: Vad är den nedersta raden?

42adult biceps body  Acai Berry   priset, var man kan köpa, hur det fungerar

Trots att inte vara en viktminskning mirakel, acai bär, liksom blåbär, björnbär, och andra färgrika frukter, är bra att inkludera i någon diet. ”Jag råder alltid mina patienter att få ett brett spektrum av färg i sin kost,” Porter säger, ”och att mörklila pigment har så många positiva hälsofördelar – Jag säger till mina patienter att ‘äta en regnbåge’ eftersom var och en av färgerna regnbågen har ett brett utbud av näringsämnen som ger olika hälsofördelar.”

A
About Anja Ulf 28 Articles
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp. Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.